Welke vader doet dit?

Lang heb ik het geprobeerd te begrijpen. Waarom steeds zo moeilijk doen? Zoë is toch een heerlijke, lieve meid. Die wil je toch delen met haar moeder en met al haar familie? En op een positieve manier voor haar zorgen? Maar er is iets anders aan de hand. En dat heeft helemaal niets met Zoë te maken. Het is iets wat ik moeilijk kan begrijpen. Het heeft te maken met mij. Ik ben het niet waard om Zoë's moeder te zijn. Ik word het liefst weggegumd. Zelfs nu blijkt dat het voor Zoë's gezondheid helemaal niet zo goed is om deze situatie in stand te houden, worden er geen stappen gezet in het herstellen van onze omgang. Liever word ik buitengesloten. Het is als pesten.

De feiten

Zoë is als het ware van ons afgeknipt. De hulpinstanties stonden erbij en keken ernaar. Feitenonderzoek vond niet plaats. Toen Zoë de eerste 12 jaar van haar leven bij mij woonde, had ze gewoon contact met al haar familie (inclusief 'bonus' familie). Nu is Zoë overgestapt naar mijn ex en is haar leven drastisch veranderd. Ze heeft met niemand van ons contact meer.

  • Zoë verdween op 23 november 2020 uit ons leven. Ze was toen 12 jaar oud. Sinds die dag is zij niet meer thuis geweest.

  • Zoë zat net in de brugklas toen ze vertrok. Ze zit inmiddels in 3 Havo. We weten niet of het leuk is op school en hoe de leraren zijn? Wat ze later wil worden? Welke profielkeuze ze gaat maken? 

  • Nu is Zoë 16 jaar en een prachtige meid. Ze heeft vast wel haar eerste kus gehad, is verliefd en heeft misschien wel verkering gekregen met iemand? We zouden haar verhalen graag horen..

  • We weten niet wie haar vrienden/vriendinnen zijn. Wat ze graag doet buiten school, van welke muziek ze houdt? Of welke kleding ze graag koopt en in welke winkels? Hoe het is in haar hockeyteam? Of haar bijbaantje?

  • Ze heeft haar verjaardag nooit meer met ons gevierd of verjaardagen van haar familie. Afgelopen Kerst en Nieuwjaarsdag was de 4e zonder Zoë. Haar vader en stiefmoeder en hun familie vinden het allemaal prima dat dit zo blijft.

  • We hebben Zoë nooit meer gekust of geknuffeld of met haar gelachen...